prostitution-medieval

 

 A l’Edat Mitjana hi ha documentada la participació d’individus joves en violacions col·lectives que constituïen una mena de ritual iniciàtic al món de la virilitat. Per aquest motiu tant les autoritats civils com les religioses acceptaven la prostitució com un mal necessari, car ajudava a controlar aquesta pulsió sexual masculina tan violenta i alhora protegia les dones decents de l’agressivitat desbocada dels mascles.

És per això que hom creà els prostíbuls municipals a començaments del segle XIV. Un prostibulum publicum que era construït, mantingut i regentat per les autoritats municipals perquè s’havien adonat que la prostitució era tan essencial com les clavegueres. El lligam entre el bordell i les autoritats municipals s’establia a través de l’hostaler del bordell, que era la persona encarregada de donar allotjament, menjar i roba a les dones que hi treballaven a canvi d’un arrendament.

També s’estipulava com havien d’anar vestides les prostitutes per poder ser distingides quan es relacionessin amb les dones honorables: havien d’anar adornades amb joies i vestides amb colors cridaners, i els estava prohibit de tapar-se amb una capa o un mantell. També se’ls prohibia exercir la seva professió per motius religiosos en determinats períodes: per Setmana Santa, per exemple, època d’obligatòria continència sexual, les prostitutes eren recloses després del dinar del dimecres sant fins acabada la missa del diumenge de Pasqua, amb totes les despeses de manutenció i llenya sufragades pel municipi. Les prostitutes de Barcelona eren portades a l’hospital de Santa Marta, que era al costat del convent de les clarisses, i després al convent de les monges egipcíaques.

Na Gueraula, jove experimentada en les arts amatòries, bonica i amb un bri de tristor pintat als ulls, és una d’aquestes dones, i treballa al bordell més antic de la ciutat del qual tenim informació, situat en una via que anava des de l’actual carrer del Vidre i s’estenia pel de les Heures, el dels Tres Llits i el d’en Rauric.

Voleu conèixer com és la seva vida? Llegiu La filla de Lilith i ho descobrireu… us hi espera! Mentrestant, us deixo enllaços on podreu trobar més informació:

petjades-prostitucio-a-la-literatura

prostitutes-medievals

 

 

img-20161112-wa0000-1

Anuncis

NA GUERAULA, LA PUTA DE LA FILLA DE LILITH

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s